Jouduin ostamaan uusia eväsrasioita. Osa edellisistä muovisista oli tullut elämänsä päähän. Tarkoitushan on käyttää niitä mitä löytyy jo ja kun joutuu ostamaan uutta valitsee paremmin. Kyselin Zero Waste Suomi -ryhmässä vinkkejä mahdollisimman ekologisiin eväsrasioihin. Muovisia eväsrasioita en enään halunnut. Tein vertailun löytämistäni vaihtoehdoista, jotta jokainen voi omien tarpeiden mukaan itselle sopivimman vaihtoehdon. Mikäli olen unohtanut jonkun hyvän vaihtoehdon - kerro kommenteissa!


Ekobox
33,95€ (Ruohonjuuri)

Plussaa: Eettisesti valmistettu. Ei sisällä muovia. Eri osiot ja ruokaa pystyy kerrostamaan. Take away -ruokiin loistava. Kevyt ja kestävä (metallia). Tulen kestävä esim retkeillessä.

Miinusta: Ei voi laittaa mikroon. Hieman suolaisempi hinta. Toisaalta, jos hankinta on vain yksi eväsrasia niin maksaa varmasti itsensä takaisin.


Ikea Förtrolig
2,99€ (Ikea)

Plussat: Lasinen. Silikoonitiiviste, joten nesteet eivät valu. Uunin, mikron, pakastimen ja astianpesukoneen kestävä. Edullinen hinta ja saatavilla eri kokoja.

Miinukset: Muovikansi. Hajoaako lasi herkästi? Eettisyys?

Samankaltainen: Lasinen säilytysrasia, 2,49€ (Biltema)
10,99€ (Biltema)

Plussat: Ei muovia. Ei hajoa helposti. Kestää konepesun?

Miinukset: Ei voi laittaa mikroon


1,99-3,99€ (Ikea)

Plussat: Konepesun kestävä. Käyttämällä vanhaa lasipurkkia; kierrätetty. Soveltuu hyvin mm. salaateille ja kylmille ruuille.

Miinukset: Ei voi laittaa mikroon tai uuniin.

Säästä: Käytä vanhoja kaupan lasipurkkeja8,99€ (Ruohonjuuri)

Plussat: Ei hajoa ja kevyt. Helppo pitää puhtaana; huuhtelu kylmällä vedellä.

Miinukset: Sopii vain eväille kuten hedelmät ja leivät.

Säästä: Mehiläisvahakääreen voi tehdä myös itse. Ohje täällä.

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram